The Invisible Pretzel, a szuperhős
Ez a recept nem a sajátom, hanem a családban forog már évtizedek óta és nem kopik ki, mert tökéletes! Szerintem mindenkinek kell egy ilyen recept, amit "vészhelyzetekben" is bevethet.
Ahogy leírtam az előző poszt végén, minden családi és baráti összejövetelre viszem és panasz még nem érkezett rá.
Miért invisible? Ahogy kirakod az asztalra, a szemek rászegeződnek és indulnak a kezek, te váltasz pár szót valakivel és hopp! már el is tűnt. A sikered garantált.
Szuperhős képességei:
1. gyors (tényleg)
2. azonos mennyiség kell a hozzávalókból, ezért még ha álmodból felébresztenek, akkor is emlékszel rá
3. a tetején ropogó Emmentaler sajt a Maldon sópehellyel verhetetlen
Hozzávalók:
250 gramm liszt
250 gramm túró
250 gramm margarin
1 tojás a kenéshez
1 csipet só a tésztába a gyúrás előtt
Maldon sópehely a tetejére
100-150 gramm sajt a tetejére
A margarint, túrót és lisztet összedolgozod egy csipet sóval. Ez nagyon gyorsan megy, nem nagy macera. Ha van időd, beteheted a hűtőbe picit pihenni, de nem kötelező.
Kinyújtod ujjnyi vastagra és kiszaggatod.(Ne feledd, picit lisztezd be amin nyújtasz és a sodrófát is.)
Sorakoztasd fel egy tepsire és kend le tojással, erre mehet a két legszuperebb hozzávaló: a lereszelt emmentaler és a sópehely.
Tedd be a sütőbe kb. 180 Celsiusra és negyed óra múlva figyelgesd, jó-e már; a sajt színe elárulja, ha kiveheted már.
Ha nem egyedül sütöd, valószínűleg nem lesz időd kivárni, hogy kihűljön, mindenesetre kitűnő sör- és borkorcsolya.
Pro tipp: a sajt természetesen lehet más fajta is és a kiszúró formához se kell ragaszkodni; lehet pogácsa vagy rúd etc...( A héten láttam, hogy az Auchanban kapható, de sok más helyen is elérhető ez a kiszúró.) Ha kevesebb időd van elkészíteni, előző este begyúrhatod és egy fóliában hűtőbe teheted a sütésig.
LiliLeaks: a jövőheti poszt a recepteken kívül a " hogyan főzzünk és lássuk vendégül barátainkat és miért jó ez?" témával foglalkozik majd.