@KitchenLili: Köszönöm a választ. Gyereket várunk és a feleségem várandósként nem ehet véres húst. Ellenben van egy pár kacsamellünk, ami rózsaszínre sütve általában finomabb. Ezért is keresek valami olyan receptet, ahol átsütve sem szárad ki. Ezt ki fogom próbálni! Köszönöm! Kellemes ünnepeket!
@DonTintoretto: Köszi a kérdésed. Nem, nem száradt ki, nem lett egyáltalán rágós, mert a bőre folyamatosan táplálja zsíradékkal és a vajas-leveles tészta is. Azonban azt írhattam volna, hogy aki kevésbé átsülve szeretné, csak rövid ideig süsse elő nagy lángon, hogy bezárja a finom nedveket! :)
@saks: kicsit pongyolán fogalmazott (mondhatott volna szárított-érlelt sonkát is), de ettől még az érlelt hús nem esett át füstülésen és hőkezelésen, azaz a sózáson, és az ezen alapuló vízkivonáson kívül más tartósítási módszert nem alkalmaztak rajta, tehát a maga módján még akár nyersnek is mondható. persze ezt te is tudod, hiszen a boltban nem lehet kapni hajszálvékonyra vágott, vérző húst, csak hasogatod a szőrszálakat, h végre valahol hőzönghess egyet.
@henrik_: és akkor mitől lesz ehető? Így vágják ki a disznóból? Semmilyen kezelésen nem esik át, csak ilyen lesz? Így hozza a húsvéti nyuszi? Minimum sózzák és érlelik, azaz NEM NYERS! Szívesen.
@oszt jónapot: a steak marhahús, a sonka disznóhús - magyarázzam a különbséget?
Amit kiveszel a csomagolásból és eszed, az füstölt vagy főtt! Nem nyers!
@osgood: @Hargita Nándor: Speciel én mindkettő zöldséget meghagyom a kecskének. Mellesleg utánanéztem és Osgoodnak van igaza, tényleg csak a kinézetük hasonló, de egészen másfajták.
Ami pedig a kelttésztát illeti, 16 óra keltetés alatt egy jó élesztő normál hőmérsékleten nem csakhogy felfújja a tésztát, de alkoholossá, azaz savanyúvá is teszi. Meg ki is szárad a tészta kérge, a használhatatlanságig.
@Sweetshark: ja, én is ezt mondom, h nagy sznobság a magyar fokhagyma őrület is, amikor a kínai pont ugyanolyan jó, csak olcsóbban. a magyar paprika pedig a nagyzolás netovábbja.
Ez a különleges hozzávalók összevásárlása, amelyeket lehetőleg Dél-Kínából kell hozatni repülőn, mostanában nagyon divatos, de egy sznob baromság. A Magyarországon kapható hozzávalók is vannak ugyanolyan jók.
Ezt a sznob vonalat Stahl Judit hozta be annak idején, a hogyan dobjunk össze egy reggelit potom 10.000 Ft-ból, 3 milliós konyhafelszereléssel sorozatával. Baromira életszerű. Akinek 10.000 Ft-ja van a reggelire, az szakácsot tart.
Voltam egyébként Budapest egyik legdrágább olasz éttermében, ahol a design ételek ugyan finomak voltak, de nem azért fizetek ki 60.000 Ft-ot egy vacsoráért (cég fizette), hogy a tányér közepére valami apró valamit odategyenek, amitől éhes maradok! Persze tudom, elit helyen nem illik az embernek degeszre ennie magát, csakhogy én meg azt mondom, hogy 60.000 Ft-ért már legalább lakjak jól basszák meg! Végig azon járt az eszem, hogy inkább ettem volna egy nagy adag brassóit Piri Mama falatozójában 1200-ért!
@reeingre: Ez az amerikai sztori közismerten urban legend. A pizza eredete tökéletesen ismert, nincs benne amerikai katona (meg volt ugye az az idióta sztori, ami a kinai chop sueyről is, hogy este későn bement valaki az étterembe és már nem volt konyha aztán összedobáltak valamit amit találtak) és nincs benne semmi spájz-maradék sem.
De van benne Nápoly és bizony nem évtizedes de évszázados múlt. :D
Viszont hinni sok mindent lehet, ráadásul így az összes vacakra rá lehet fogni, hogy pizza.
@zsa63: A pizza eredetileg utcán árult sült lepény volt. Később kezdtek el feltétet tenni rá. Igazi szegény ember étele volt. Főleg ha hozzá veszed, hogy úribb körökben lenézett dolog volt tésztát enni. A margherita story meg vagy igaz vagy nem, de kb. onnan vehetjük a modern pizza születését.. Amerikában a háború után terjedt el amikor a hazatért katonák keresni kezdték az olasz ételeket. A helyi olaszok akkor igazítottak a recepteken az amerikaiak izlésének megfelelően. Tölük terjedt el az egész világon, méghozzá a vastagabb tésztájú változat. Ezért készül mindenhol így, nem pedig az olasz módszer szerint. Ettem olasz pizzát, de a vékony, ropogós tészta nekem nagyon nem jött be. Süthet bárki bármilyen eredeti olasz pizzát, szerintem nem jó. Mondjuk a nagyon amcsi vastag tészta sem. Egy szó mint száz, a pizzát mindenki úgy készíti ahogy akarja, attól az még pizza. Ez egy étel típus, nem pedig egy recept. A gulyás is ilyen szerintem, a legjobb gulyást ausztriában ettem, a Raxon.
@vereskuty: Az én gyerekeim - vannak szép számmal - is megesznek érdekes dolgokat. Sőt, én is megeszem érdekes dolgokat. Ezzel semmi baj nincs. A baj csak azzal van, ha az adott dolgot nem annak nevezzük, ami. Hányan háborodnak fel, amikor kimennek mondjuk Ausztriába, és "gulaschsuppe"-t esznek, mondván, annak semmi köze az általunk ismert gulyáshoz? (És még rossz példát is mondtam, hiszen az osztrákoknak legalább annyi köze van a "gulasch"-hoz, mint nekünk.)
Semmi bajom a nálunk elterjedt "pizzának" nevezett étkek egy jó részével (van persze, ami nem üti meg a fogyasztható mércét), de ne nevezzék annak, ami biztosan nem. Azaz ne hívjuk pizzának! Az 'urban legend'-del ellentétben ugyanis a pizza nem egy ilyen spájz-maradék valami, hanem egy Nápolyból származó, nagyon is jól körülhatárolható eledel. Olasz konyha a javából! .
Tehát ahogy a fenti blogban írva vagyon, hívják a sok melegszendvics féleséget akárminek, paradicsomos-magyaros-lángosnak, vagy mit tudom én minek, csak NE pizzának!
KitchenLili 2015.12.22. 10:16:40
Bejegyzés: Karácsonyi Menü Part 1.
DonTintoretto 2015.12.22. 08:54:47
Bejegyzés: Karácsonyi Menü Part 1.
Nand 2015.12.22. 07:50:30
Bejegyzés: Karácsonyi Menü Part 1.
KitchenLili 2015.12.21. 14:18:17
Bejegyzés: Karácsonyi Menü Part 1.
KitchenLili 2015.12.21. 14:17:16
Bejegyzés: Karácsonyi Menü Part 1.
DonTintoretto 2015.12.21. 11:20:16
Bejegyzés: Karácsonyi Menü Part 1.
vidékigyerek 2015.12.21. 09:54:45
Köszi az ötletet és Boldog Karácsonyt!
Bejegyzés: Karácsonyi Menü Part 1.
henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2015.04.09. 11:22:44
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
saks 2015.04.09. 08:23:16
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
saks 2015.04.09. 08:21:37
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
saks 2015.04.09. 08:18:55
Amit kiveszel a csomagolásból és eszed, az füstölt vagy főtt! Nem nyers!
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
teddybear01 2015.04.09. 03:21:29
Ami pedig a kelttésztát illeti, 16 óra keltetés alatt egy jó élesztő normál hőmérsékleten nem csakhogy felfújja a tésztát, de alkoholossá, azaz savanyúvá is teszi. Meg ki is szárad a tészta kérge, a használhatatlanságig.
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2015.04.09. 01:12:49
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
2015.04.08. 23:17:31
Ez a különleges hozzávalók összevásárlása, amelyeket lehetőleg Dél-Kínából kell hozatni repülőn, mostanában nagyon divatos, de egy sznob baromság. A Magyarországon kapható hozzávalók is vannak ugyanolyan jók.
Ezt a sznob vonalat Stahl Judit hozta be annak idején, a hogyan dobjunk össze egy reggelit potom 10.000 Ft-ból, 3 milliós konyhafelszereléssel sorozatával. Baromira életszerű. Akinek 10.000 Ft-ja van a reggelire, az szakácsot tart.
Voltam egyébként Budapest egyik legdrágább olasz éttermében, ahol a design ételek ugyan finomak voltak, de nem azért fizetek ki 60.000 Ft-ot egy vacsoráért (cég fizette), hogy a tányér közepére valami apró valamit odategyenek, amitől éhes maradok! Persze tudom, elit helyen nem illik az embernek degeszre ennie magát, csakhogy én meg azt mondom, hogy 60.000 Ft-ért már legalább lakjak jól basszák meg! Végig azon járt az eszem, hogy inkább ettem volna egy nagy adag brassóit Piri Mama falatozójában 1200-ért!
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
2015.04.08. 23:12:55
És abból is konzerv. :-D
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
zsa63 2015.04.08. 23:05:15
De van benne Nápoly és bizony nem évtizedes de évszázados múlt. :D
Viszont hinni sok mindent lehet, ráadásul így az összes vacakra rá lehet fogni, hogy pizza.
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
aurri 2015.04.08. 22:20:11
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
hidroponi 2015.04.08. 22:04:53
a tesztat? nem a lisztet?
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
reeingre 2015.04.08. 20:56:22
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett
zsa63 2015.04.08. 18:47:50
Semmi bajom a nálunk elterjedt "pizzának" nevezett étkek egy jó részével (van persze, ami nem üti meg a fogyasztható mércét), de ne nevezzék annak, ami biztosan nem. Azaz ne hívjuk pizzának! Az 'urban legend'-del ellentétben ugyanis a pizza nem egy ilyen spájz-maradék valami, hanem egy Nápolyból származó, nagyon is jól körülhatárolható eledel. Olasz konyha a javából! .
Tehát ahogy a fenti blogban írva vagyon, hívják a sok melegszendvics féleséget akárminek, paradicsomos-magyaros-lángosnak, vagy mit tudom én minek, csak NE pizzának!
Bejegyzés: Sütöttem egy pizzát és borzasztó finom lett