Grizbó, aki nem egy mesefőhős, hanem egy finom desszert

-6Ez a finomság a grízes tészta és a zserbó szerelemgyereke.

Néhány hete reggel azon gondolkodtam, hogyan lehetne a sokak által utált és rossz emlékeket okozó kantinkajákat megreformálni, finommá tenni.

A grízes tészta... a mi családunkban végzett közvélemény kutatás eredménye, miszerint ki szereti: nulla.

Ám a búzadarától félned nem kell, ebben a kombinációban tuti siker lesz!

A desszertem lényege, hogy a layerek egyenként is finomak, melyek közé rejtve a gríz tökéletes összhangba kerül és a vajon pirítva hihetetlen ízletes (olaj sicc).

 Hozzávalók:

  • két marék dió
  • egy marék mogyoró
  • egy tábla étcsoki
  • ~egy kis bögre búzadara
  • ~5 dkg vaj
  • nutella
  • baracklekvár
  • palacsinta

 

Kezdd a palacsintasütéssel. Én kb. negyed kg lisztből, 2 tojásból és tejet, valamint szénsavas vizet váltogatva öntve készítettem palacsintatésztát. Maradni fog palacsinta a desszert elkészítése után, de gondolom az nem probléma, legalábbis nálunk igen "tiszavirágéletű" a palacsinta.

Egy kis tálkába fogod rétegezni Grizbó barátunkat; lehet ez szufléstálka vagy bármi egyéb amit találsz otthon erre a célra.

Vágd körbe a tálkád a palacsintára helyezve, majd helyezd ezt a palacsintakarikát a tál belsejének aljába.-2

 

 Erre a palacsintára jöhet a baracklekvár, aztán az olajon megpirított búzadara, alias gríz.-3

 

A grízes baracklekvár rétegre jöjjön egy újabb palacsintakarika és a mindenki által imádott NUTELLAréteg jön!

Ez után újra palacsinta, majd a zserbóra utalva baracklekvár az összevágott dióval.

 

-4

 

A kivágott palacsintatészta maradékát metéltre vágva is használd fel (nehogy kárba vesszen!), majd fedd be lekvárral és a tetejére csorgass felolvasztott étcsokoládét, melyet szórj meg durvára vágott dió és mogyoró keverékével.

És tadammm... KÉSZ. -7

Lehet ezt nem szeretni?-5

 

ProTipp: ha lusta vagy a palacsintatésztát kisütni, forró vízben megfőzött lasagne tésztával is csinálhatod. Szerintem az a jó ebben az édességben, hogy a rétegvastagságot és a rétegek hozzávalóit mindenki maga választhatja meg kénye-kedve szerint.

LiliLeaks: jövő héten a Húsvétra gondolva már, egy kis előétellel jövök, amiben a tojásé és a zöldségeké lesz a főszerep.